eur:
388.49
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A legnagyobb slágereivel jön Chris Rea

Legnagyobb slágereit és legújabb számait mutatja be a budapesti koncertjén Chris Rea angol rockzenész ma este fél nyolctól a Papp László Sportarénában.

2009-ben megjelent best of válogatáslemezének turnéja keretében érkezik Budapestre ma este Chris Rea. A "Come So Far, Yet Still So Far To Go" című dupla album - és a koncert is - az angol zenész több mint három évtizedes pályájának legnagyobb slágerit gyűjti össze, de nagy hangsúlyt kapnak rajta Chris Rea elmúlt tíz évben készült, bluesosabb számai.

Ettől függetlenül a közönség minden bizonnyal találkozik majd a koncerten olyan jól ismert dalokkal, mint a The Road to Hell, a Josephine, a Julia vagy az Auberge.

Az egy hónap múlva 59. születésnapját ünneplő Christopher Anton Rea az angliai Middlesbrough-ban, olasz származású családban született. Rock és blues zenészi pályáját a 1970-es évek végén kezdte, Fool című száma az Egyesült Államokban nagy slágernek számított, Grammy-díjra is jelölték, Angliában és Európában azonban kevésbé bizonyult sikeresnek.

Az igazi európai áttörést majd tíz évvel később, az 1989-es The Road to Hell című albuma jelentette, amelynek címadó dala hetekig vezette a slágerlistákat. A 90-es években olyan számokkal ért el nagy sikereket, mint az Auberge, a Nothing to Fear vagy a Julia, ám az évtized során több súlyos betegségen is átesett, 2001-ben pedig kétséges volt, hogy felépül-e hasnyálmirigy-gyulladásából.

Azóta a rockzenei hangzással szemben inkább a blues műfaját részesíti előnyben. Az elmúlt harminc évben több mint 20 lemezt készítő Chris Rea utolsó sorlemezét 2008-ban jelentette meg egy fiktív 60-as évekbeli együttes dalain keresztül tiszteleg a korszak előtt, a "Come So Far, Yet Still So Far To Go" válogatáslemezére is felkerült két új szerzeményt. Következő, új dalokat tartalmazó albuma pedig várhatóan idén nyáron jelenik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×