eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhunyt Jean Simmons brit színésznő

Elhunyt Jean Simmons brit filmszínész, nagy történelmi filmek hősnője. 80 évesen, Santa Monica-i otthonában pénteken érte a halál. Tüdőrákban szenvedett - jelentette a Los Angeles Times című amerikai lap.

Jean Simmons az ötvenes-hatvanas években a kor legnagyobb színészeivel játszott együtt: a Hamletban Laurence Olivier-vel, a Palástban Richard Burtonnel. Az Idegen a cowboyok között című filmben Gregory Peck partnere volt, a Spartacusban Kirk Douglasé, de dolgozott Peter Ustinov és Tony Curtis mellett is.

A nyolcvanas-kilencvenes években elvétve látható volt még mozifilmekben, de túlnyomórészt televíziós produkciókban szerepelt. Ezek közül kiemelkedő az 1985-ben forgatott Észak és Dél című filmsorozat, amely az amerikai polgárháborút dolgozza fel. A másik kiemelkedő szerepét az 1983-ben forgatott Tövismadarakban nyújtotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×