INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Hamarosan kiderül, látjuk-e Stinget Pécsen

Infostart / InfoRádió
Három héten belül kiderül, jön-e Sting Pécsre - ezt Rubovszky Rita, a Pécs - Európa Kulturális Főváros rendezvényeit szervező Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatója mondta az InfoRádióban. A szervezők tárgyalnak arról is, hogy elinduljon az Orient expressz Pécs és Isztambul között, amely szintén kulturális főváros idén.

Meglepő kommunikációs eszközökkel is szeretné a Pécs-Európa Kulturális Főváros híreit eljuttatni a közönségnek a rendezvényszervező Hungarofest Kht. A cég ügyvezető igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában példaként említette a nosztalgiavonatot, mint exkluzív eszközt.

A szervezők emellett jelentős reklámtevékenységet végeznek déli szomszédjainknál, azaz Horvátországban, Szerbiában, valamint Szlovéniában is.

Rubovszky Rita szerint nagy a tétje annak, hogyan teljesít Pécs kulturális fővárosként, hiszen ezen múlik, hogy a város rendszeresen megrendezésre kerülő programjai iránt milyen lesz az érdeklődés a jövőben, például húsz év múlva ismert lesz-e világszerte az a fúvószenei fesztivál, amelynek hagyományait most teremtik meg.

A szervező elmondta: a kulturális fogyasztás marketingjét is meg akarják változtatni az EKF. A program keretében különböző vidéki road-showkon több mint 64 ezer nevet gyűjtöttek össze, akiknek a későbbiekben is ajánlanak majd kulturális programokat.

Hozzátette: a célközönség a 18 és 50 év közötti aktív, általában családos és közepes színvonalon élő, érettségivel rendelkező kulturális turista. Ebből kiindulva a szervezők számos családos, vagy gyermekeknek szóló programot hirdettek.

Hanganyag: Hlavay RichárdA címlapról ajánljuk