eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Latinovits Zoltán adott ötletet Eperjes Károlynak

"Az igazat mondd, ne csak a valódit..." címmel Eperjes Károly 20. századi magyar költők istenes verseiből összeállított zenés irodalmi estjét mutatja be a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án fél nyolctól a terézvárosi plébánián.

Latinovits Zoltán Balassi-estje adta az ötletet Eperjes Károlynak ahhoz, hogy zenével, énekkel ötvözze az istenes versekből összeállított előadói estjét, mert - mint azt az InfoRádióban elmondta -, "ha Latinovitsnak megfelelt, hogy zenével színesíti az estjét, akkor nekem is megfelel ez a forma".

Az estet nem először állítja színpadra a színművész. Tíz vers mindig elhangzik, Szabó Lőrinctől, Pilinszky Jánostól, Nemes Nagy Ágnestől, József Attilától, Babits Mihálytól, de olykor előkerül egy-egy Zelk Zoltán, Weöres Sándor vagy Nagy László mű is.

Az est ars poeticája: az igazat mondd, ne csak a valódit. Eperjes Károly szerint a valóság önmagában csak profán, az igazság viszont szakrális, így az igazi művészet is mindig az.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×