eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Guy Ritchie bízik a Sherlock Holmes sikerében

Guy Ritchie brit filmrendező az eddigi legnagyobb költségvetéssel készülő krimijének forgatásával töltötte az évet, nem törődve azzal, hogy a Madonnával való szakítása után mit cikkeznek róla a lapok.

A 41 éves filmrendező és nála tíz évvel idősebb amerikai popikon szakítását követően számtalan hír jelent meg arról, hogy a válási procedúra a forgatásra is rányomta bélyegét.

A forgalmazó Warner Brothers az év elején annyira nem volt elragadtatva az eredménytől, hogy kevesebb mint öt hétnyi forgatási anyag újbóli felvételére utasította a rendezőt.

Nyáron pedig a film első, "nyersvetítésén" döbbentek rá a filmstúdió főnökei, hogy a krimiből hiányzik Moriarty, a gonosz. Az űr betöltésére Brad Pitt vállalkozott, aki tíz éve már szerepelt Ritchie Blöff című gengszterfilmjében.

A 80 millió dolláros költségvetéssel készült film világpremierje a héten lesz. Holmest Robert Downey alakítja, a hűséges jóbarát, Watson szerepét Jude Law játssza.

A Sir Arthur Conan Doyle detektívregényein felnőtt Ritchie számára természetes volt, hogy a korábbi filmjei után valami meghatározó és "nagyon angol" történetet dolgozzon fel, miközben Hollywood pénzügyi támogatása se maradjon el.

Ha sikeres lesz a film, akkor várhatóan folytatás is lesz, és ez tenné igazán boldoggá a rendezőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×