eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Élőben lehet követni Robbie Williams koncertjét Magyarországon

A fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa) és a kecskeméti Malom moziban is élőben lehet majd követni Robbie Williams október 20-i londoni teltházas fellépésének HD-minőségű, műholdas közvetítését; az esemény a BBC Electric Proms világhírű koncertsorozatának idei nyitóeseménye - tájékoztatta az EMI Music az MTI-t.

Európa-szerte mintegy kétszáz moziban lesz egyidejűleg látható Robbie Williams koncertje, amely a kontinens eddigi talán legnagyobb élőzenés filmszínház-eseménye: sugározzák többek között Ausztriában, Észtországban, Finnországban, Németországban, Izlandon, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Spanyolországban és Svédországban.

A BBC Electric Proms előadásán a brit popzene fenegyerekének tartott Robbie Williams a londoni Roundhouse-ban a Reality Killed The Video Star című, idén megjelent lemezét mutatja be, de felcsendülnek az énekes zenei pályafutásához gyökeresen kapcsolódó slágerek is új köntösben: a régi és új dalokat is vonós- és fúvós-szekcióval feldobva hallhatja a közönség. Az előadás rendezője Trevor Horn, az új album producere.

Robbie Williams három év hallgatás után tért vissza idén a zenei életbe. A gyakran drogproblémái és nőügyei miatt emlegetett popzenész szólókarrierje a Take That brit együttesből való 1995-ös kiválásával ívelt felfelé és az évek során a világ egyik legsikeresebb szóló előadójává vált: 15 brit és 38 nemzetközi zenei díjat nyert, nyolc lemeze is első helyre került Angliában az eladási listákon, és a világ legtöbb pontján hasonló sikereket tudhat magáénak. Close Encounters című turnéja - amelynek keretében Budapestre is ellátogatott - 2006-ban világrekordot döntött az egyetlen nap alatt eladott 1,6 millió jeggyel.

Az énekes 2001-es Swing When You,re Winning című swing-albumával nagy bálványa, Frank Sinatra emléke előtt adózott - a lemez 58 hetet töltött a brit slágerlistán, a lemezből mintegy 2 millió példányt adtak el.

A BBC Proms egy 114 éves múltra visszatekintő koncertsorozat, amelyet azzal a céllal indítottak el 1895-ben, hogy bevezesse a tömegeket a klasszikus zene világába. Az idei programban Robbie Williams mellett szerepel többek között Dizzee Rascal, Smokey Robinson és Shirley Bassey is.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×