eur:
389.07
usd:
360.67
bux:
67973.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szentivánéji álom Leila napján

Nyárköszöntő rendezvényre várja vasárnap a közönséget a Budapesti Operettszínház. A Szentivánéji álom meglepetésekkel fűszerezett esti előadása előtt tűzugrással egybekötött utcai "happeninget" is tartanak a Nagymező utcában.

A hiedelmek szerint Szent Iván-éj olyan varázslatos éjszaka, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. Ha nem is magán a különleges éjszakán, hanem pár nappal korábban, Leila és Alajos napján meglepetésekkel szolgál a Budapesti Operettszínház is, méghozzá a Magyar Állami Operaházzal közösen. Mindkét helyen a Szentivánéji álom látható vasárnap: a pesti Broadway-n Szakcsi Lakatos Béla, Müller Péter Sziámi és Kerényi Miklós Gábor world musicalje, az Andrássy úti dalszínházban pedig Seregi László Prokofjev zenéjére koreografált balettje.

Mint azt Ferenczi Orsolya, az operettszínház sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, a Nagymező utcában előadás előtt egy igazi örömünneppel, utcai mulatsággal várnak minden érdeklődőt vasárnap délután. Fél öttől a hatalmas érdeklődéssel várt Neoton-musical több slágere is felhangzik Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Peller Anna, Szabó Dávid, Szerényi László és Kerényi Miklós Máté előadásában - beharangozandó a július 15-ei premiert.

Majd népszerű operettdallamok hallhatók Kalocsai Zsuzsától, Fischl Mónikától, Oszvald Marikától, Kékkovács Marától, Vadász Dánieltől, Peller Károlytól, Csere Lászlótól és Cselóczky Tamástól a Szentivánéji álom előadása előtt.

Az év leghosszabb nappalán, a legrövidebb éjszaka előtt a szünetben nyárköszöntő itallal várnak minden nézőt, a koccintás ideje alatt a Budapesti Operettszínház előtt a Tűzmadarak szórakoztatják a közönséget, a merészebbek a tűzugrást is kipróbálhatják.

A Szentivánéji álom előadása után is sok meglepetéssel szolgálnak a színpadon. A fináléban fellépnek a Magyar Állami Operaház táncosai is: Szabó P. Szilveszter mellé érkezik egy másik Oberon, Apáti Bence balettművész. Puckból is kettő lesz: Kerényi Miklós Máté, a Budapesti Operettszínház művésze testvérével, Kerényi Miklós Dáviddal, a Magyar Állami Operaház tagjával együtt szórakoztatja a nézőket.

A Szentivánéji álom operettszínházi előadása kapcsán Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző az MTI-nek beszámolt arról, hogy a musical-változatból filmet tervez forgatni Gát György.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×