eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Bathory a legsikeresebb szlovák film - négy nap alatt

A Juraj Jakubisko rendezte Bathory című történelmi dráma lett a független szlovák filmtörténelem legsikeresebb produkciója. A rendező elmondta, hogy a véres kezű gyilkos imázsától akarja megszabadítani a történelmi figurát, akit a források alapján okos és művelt asszonynak ismert meg. Szerinte a vagyonára törő intrikusok rágalmazása okozta tragédiáját.

A Juraj Jakubisko rendezte Bathory című történelmi dráma a legdrágább szlovák és közép-európai film címe után újabb "leg"-et gyűjtött be: ez lett a független szlovák filmtörténelem legsikeresebb produkciója is.

A film forgalmazójának hétfői nyilatkozata szerint a négy nappal ezelőtt tartott premier óta 35 925 néző váltott jegyet a filmre összesen 4,85 millió korona (36 millió forint) értékben.

A történet a XVI-XVII. század fordulóján élt magyar grófnőről, Báthory Erzsébetről szól.

Jakubisko korábban elmondta, hogy a véres kezű gyilkos imázsától akarja megszabadítani a történelmi figurát. A források alapján okos és művelt asszonynak ismerte meg - közölte a rendező, és leszögezte, hogy szerinte a vagyonára törő intrikusok rágalmazása okozta tragédiáját.

A film szlovák, cseh, magyar és brit koprodukcióban készült mintegy 400 millió koronából (3 milliárd forint). A sikerességben 1993, a Szlovák Köztársaság kikiáltása óta csupán az amerikai Mártix című film múlta felül, amelyre 4,9 millióért váltottak jegyet bemutatásának első hétvégéjén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×