eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Előkerült a milliárdokat érő Shakespeare-gyűjtemény

Elképesztően értékes Shakespeare-kötet bukkant fel egy amerikai könyvtárban: a kiadványból mindössze 200-300 darab létezik a világon.

A William Shakespeare drámai műveit tartalmazó gyűjteményes kötet 1623-as első kiadásának most felbukkant kötetét tíz évvel ezelőtt lopták el ismeretlenek a Durhami Egyetem könyvtárából.

A könyvről - amelynek értékét 15 millió fontra, azaz több mint 4,3 milliárd forintra teszik a szakértők - ez idő alatt semmit sem lehetett tudni, ám a minap egy férfi besétált vele az egyik washingtoni könyvtárba.

Az illető, aki azt állította, hogy üzletember, és a könyvet Kubában vette, arra kérte a könyvtár dolgozóit, hogy ellenőrizzék, valóban korabeli-e a kötet. A férfi beleegyezett, hogy otthagyja a könyvet, az intézmény dolgozói pedig azonnal nyomozásba kezdtek.

A könyvtárosok kiderítették, hogy a kötetet 1998 decemberében lopták el az egyetemi könyvtárból. A férfit végül Nagy-Britanniában fogták el, miután az amerikai brit követség értesítette a durhami rendőröket.

Ez nemcsak a Durhami Egyetemnek, de minden Shakespeare műveit tanulmányozó szakembernek és rajongónak nagyszerű hír - mondta az iskola vezetője, Bill Bryson.

Ahogyan Shakespeare maga, úgy ez a könyv is nemzeti kincs, amely ritka és gyönyörű példája annak, milyen elképesztő Britannia irodalmi hagyománya - tette hozzá Bill Bryson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×