eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Monet-festményt vett 6,7 milliárd forintnak megfelelő összegért

Rekordáron, 41,4 millió dollárért kelt el egy árverésen Claude Monet egyik festménye. A 6,7 milliárd forintnak megfelelő összeget a licitáló a Vasúti híd Argenteuil-nél című, 1873-ban készült alkotásáért fizette.

New Yorkban rekordáron, 41,4 millió dollárért kelt el egy árverésen Claude Monet egyik festménye.

A mintegy 6,7 milliárd forintnak megfelelő összeget egy névtelenséget kérő licitáló telefonon kínálta fel a francia impresszionista festő Vasúti híd Argenteuil-nél című, 1873-ban készült alkotásáért.

A Christie's aukciósház árverésén szerepeltek Van Gogh, Renoir és Matisse művei, valamint Monet másik két festménye is, de ezek nem találtak új tulajdonosra.

Auguste Rodin francia szobrász egyik alkotása 18,9 millió dollárért kelt el.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×