eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Közel a megegyezés Hollywoodban

Áttörést értek el hollywoodi filmstúdiók és a sztrájkoló forgatókönyvírók közötti tárgyalásokon, így várhatóan legkorábban a már a jövő héten létrejöhet a megállapodás - közölte egy nevének elhallgatását kérő, a tárgyalásokhoz közel álló forrás.

A két fél pénteken talált megoldást a legkényesebb kérdésre, a filmes és televíziós produkciók interneten való forgalmazása után járó jogdíjra.

Az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe (WGA) és a Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetsége (AMPTP) között tíz nappal korábban kezdődtek meg a nem hivatalos konzultációk, miután a hivatalos tárgyalások december 7-én megszakadtak meg. A két szervezet megállapodott: az előkészítő szakaszban nem tesz hivatalos nyilatkozatokat a tárgyalások eredményéről.

A hollywoodi forgatókönyvírók november 5-én léptek sztrájkba, mert nagyobb részesedést szeretnének az új digitális eszközökből - például az internetes műsorszórásból - befolyó bevételekből.

A sztrájk eddig több százmillió dollárjába került a stúdióknak. A második legrangosabb filmes esemény, az Arany Glóbusz díjkiosztó gálája helyett január 13-án egyszerű sajtókonferenciát tartottak.

Az amerikai forgatókönyvírók utoljára 1988-ban tartottak munkabeszüntetést, az 22 hétig tartott, és mintegy 500 millió dolláros veszteséget okozott az amerikai filmiparnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×