eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Brutális leszámolás a taxissal: hogyan látták a gyilkosok?

Sokan emlékeznek még arra, amikor 1997-ben két tizenéves lány különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy taxisofőrt Budapesten. Az eset és annak sajtóvisszhangja adta az ihletet Faur Anna "Lányok" című filmjéhez, amit a héten mutatnak be a mozikban.

Dia és Anita, a két külvárosi kamasz csak lófrál egész nap, plázáktól játszóterekig. A lányok azonban más életre vágynak. Külföldre mennének, új életet kezdenének, de ehhez kell egy autó.

Ki mástól vennék azt el, mint attól a taxistól, aki éjszakánként, némi ellenszolgáltatásért cserébe szívesen fuvarozza őket.

A két kamaszlány története akkoriban bejárta az egész sajtót. Cikkek sorozata jelent meg róluk, Faur Anna azonban úgy érezte, ezek nem teljesen hitelesen mutatják be a történetüket, mivel egyoldalúak.

Nincs meg bennük az a kilátástalanság, amely a fiatalokat jellemezte és jellemez ma is.

Mint azt az InfoRádióban elmondta, mindig is érdekelte a külvárosi fiatalok élete: a környezetük, a sorsuk, és hogy mindez mennyire nyomja rá a bélyegét a viselkedésükre.

Ráadásul, mint mondta, azért is akarta filmre vinni a történetet a lányok szemszögéből, mert egy tinédzser még mindent másként él meg, mint egy idősebb ember; felelőtlenebbül, de érzékenyebben. Mindez számára hiányzott az akkori híradásokból.

A két főszereplő felkutatása nagy nehézséget jelentett a rendezőnőnek. Először tinédzsereket keresett. Ellátogatott nevelőintézetekbe, sőt, még a fiatalkorúak börtönébe is, de a rendkívül nehéz, kényes jelenetekben gazdag film főszereplőit nem itt találta meg.

A színművészeti főiskolán rendezett egy válogatást, de ott sem a hallgatók között találta meg a két "igazit", hanem két francia lány személyében, akik csak vendégségben jártak Magyarországon.

A főszerepet Fulvia Collangues és Helene Francios kapta meg, de a filmben szerepet kapott Fullajtár Andrea, Rába Roland, Mundruczó Kornél és Zsótér Sándor is.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×