eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Új igazgatója lesz a Nemzeti Színháznak, kiírták a pályázatot

Kiírták a Nemzeti Színház vezérigazgatói pályázatát - jelentette be az oktatási és kulturális miniszter. Az új igazgató a jelenelgi vezetőt, Jordán Tamást váltja majd, aki vidéken szeretne színházat csinálni.

Hiller István elmondta: a jelentkezők 45 napon belül adhatják le pályázatukat, az 5-7 fős szakmai szakértői bizottság ezután 30 napon belül készít javaslatot, a végleges döntést pedig a tárcavezető hozza meg.

A miniszter hozzátette: a határozat november végén, december elején várható.

A jelenlegi vezérigazgató, Jordán Tamás megbízatását 2008. június 30-ig meghosszabbították, így a két vezető az évad végéig együtt dolgozik majd.

Áprilisban közölte, hogy távozik

Jordán Tamás idén áprilisban jelentette be, hogy Szombathelyen alapítana színházat, amiért cserébe akár jelenlegi posztját is feladná.

"A kihívás az, ami érdekel, (...) a Nemzeti Színházban december 31-én lejár a megbízatásom, (...) ez a kihívás pedig sokkal jobban érdekel, mint a Nemzetiben a következő öt év" - mondta akkor Jordán Tamás.

Az igazgató a szombathelyi közgyűlés ülésén azt mondta: tervei szerint az új színház 2008 decemberében tarthatná meg első előadását; az állandó társulat 18 emberből állna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×