eur:
395.87
usd:
354.56
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Bűn és rejtély Budapesten

A bűn és rejtély témakörét járja körül a Budapest Transzfer című irodalmi fesztivál, amelyet szeptember 19-23. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendeznek meg. Wernitzer Julianna, az intézmény főigazgató-helyettese szerint érdemes arról beszélni, hogy a mai társadalomban mit tartunk bűnnek.

Az idők során a világban, így az irodalomban is módosult a bűnhöz való viszony, meg az, mit ítélünk annak és mit nem - mondta az InfoRádiónak a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgató-helyettese.

Szeptember 19-én történészek, egy filmrendező és egy társadalomtudós boncolgatja egy kerekasztalbeszélgetés során, hogy mi a bűn és mik a főbűnök - tette hozzá Wernitzer Julianna.

Külföldi és magyar költőkkel is találkozhatnak az érdeklődők: a művészek egymás verseit fordítják saját anyanyelvükre.

A fesztivál keretében Baudelaire-kiállítás is nyílik annak alkalmából, hogy 150 éve jelent meg a francia költő leghíresebb verseskötete, A Romlás virágai, amelynek publikálását annak idején botrány követte, de később nemzedékek nőttek fel rajta.

Wernitzer Julianna hozzátette: a Katona József Színházban egyfelvonásos bűndrámákat mutatnak majd be Egressy Zoltán, Háy János és Péterfy Gergely tollából.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 18:08
×
×
×
×