eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Világsztárokat láthat este Budapesten

George Benson amerikai gitáros és Al Jarreau amerikai énekes közös lemezük anyagával lépnek fel kedd este fél 8-tól a Papp László Sportarénában.

A nyolcszoros Grammy díjas George Benson pályafutása 21 éves korában kezdődött, mikor megjelent első albuma Jack McDuff jazzorgonista közreműködésével.

A 60-as években több bebop és soul jazz stílusú lemezt is kiadott, de hatással volt rá a popzene is, így készült el például a The Other Side of Abbey Road című albuma, amelyen a Beatles 1969-es albumának dalait készítette el saját változatában.

George Benson pályája a 70-es évek közepén vett nagyobb lendületet This Masquerade című albumával, amelynek Breezin című slágerével a pop listákat is
meghódította.

Al Jarreau és a magyar kapcsolat

Al Jarreau szintén a 70-es évek közepén tört be a jazz világába. A Milwaukee-ból származó énekesre, akit egy magyar férfi, Zimber László tanított énekelni, nagy hatással volt a templomi zene, amely későbbi szerzeményeiben is megjelent.

Az ötszörös Grammy díjas Al Jarreau az egyetlen énekes, akit három különböző stílusban, így jazz, pop és r&b kategóriában is díjaztak. A sokoldalú előadó nevéhez fűződik többek között a Simlis és a szende című tévésorozat Grammy-díjra jelölt főcímdala, de közreműködött a Michael Jackson, Lionel Richie és Quincy Jones nevével fémjelzett We are the World című slágerben is.

Csak a címben adták fel

A két nagynevű jazz zenész 2006-ban készítette el Givin' it up című lemezét, amelyen amellett, hogy egymás legsikeresebb dalait is játsszák, vendégszerepel többek közt Paul McCartney, Herbie Hancock és Marcus Miller is.

Az idei Grammy díjátadón két elismerésben is részesült lemez adja a kedd esti koncert magvát, de a közös számok mellett Benson és Jarreau is játszik majd egyedül.

Mint azt egy interjúban George Benson megemlítette, a koncert során csak a daloké lesz a főszerep, mivel a közönség leginkább azokra kíváncsi és szerinte a jammelést igazából csak a zenészek élvezik. George Benson gitáros és Al Jarreau énekes este fél 8-tól lép fel a Papp László Sportarénában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×