eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az anyagi gondok miatt elsüllyedhet a Titanic

A közönségsiker ellenére üres a kassza, gyakorlatilag semmire nincs fedezet, pedig már most el kellene kezdeni a jövő évi Titanic Fesztivál szervezését - mondta el az InfoRádiónak Horvát György fesztiváligazgató. Hozzátette: az idei rendezvény költségvetésén háromszor kellett módosítani.

Nehezen jött össze az anyagi háttere az idei, április 22-én befejeződött Titanic Filmfesztiválnak - mondta az InfoRádiónak Horvát György.

A fesztivál igazgatója kiemelte: a nehéz helyzet miatt háromszor írták át a költségvetést kényszerűségből. Példaként említette, hogy nem volt fedezet a világhírű tervező által készített plakát kifizetésére.

Mivel nem lehet 25-30 százaléknál nagyobb a rendezvény büdzséjében az állami pályázati rész, ezért többéves szerződésekre lenne szükség - hangsúlyozta a filmfesztivál igazgatója.

Horvát György leszögezte: a Titanic egyedülálló nemzetköz filmfesztivál abból a szempontból, hogy nincs mögötte önkormányzati támogatás.

Hosszú távon ez nehezen tartható helyzet, amire megoldást kell találni - tette hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy várhatóan sikerül egymillió forintos veszteséggel zárni a rendezvényt, ám ez azt jelenti, hogy kevesebbet lehet a következő évi esemény előkészítésre fordítani.

A következő fél évben nem lesz semmire fedezet, noha közben a munkát el kellett kezdeni - hangsúlyozta Horvát György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×