eur:
394.29
usd:
354.85
bux:
72146.64
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Rudolf Péter: mintha megbuggyantam volna

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter 200. alkalommal lép a közönség elé az És Rómeó és Júlia című előadással. A Vámos Miklós ötlete alapján készült darab az IBS színpadán látható.

"Abban megegyeztünk, hogy én nem játszom Júliát, és Eszter nem játssza Rómeót, azon kívül az általunk elképzelt logika mentén váltottunk egyik szerepből a másikban" - mesélt a színész a kétszereplős előadásról.

Előfordul például, hogy egy jelenet elején még Eszter játssza a dajkát, majd változik a "szereposztás".

"Nyilván ez elmondva furcsán hangzik, szakmabeliek is úgy néztek rám, mint ha megbuggyantam volna" - mondta a színművész, aki szerint a 200 előadás mégis azt igazolja, hogy a nézőknek tetszik az újfajta feldolgozás.

Mint mondta, sokat segít egy-egy karakter megjelenítésében az, hogy a többi szerepbe is belehelyezkedik.

Mindez olyan fajta fantáziálást és nyitott állapotot jelent számára, amelyet a gyermekek élnek át, amikor például két csavarral órákon át tudnak játszani "dzsungelt, indiánt, sárkányt".

Rudolf Péter azt mondta: épp ezért mázlisták a színészek, mert ilyen infantilis pályájuk van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

A hiány fokozatos csökkentésére tett erőfeszítésekről, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási nehézségeiről, valamint a célzott gazdasági ösztönzőkről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio-nak adott interjújában. Elmondása szerint a kormány olyan programokat tervez, amelyek célzottan segítik a vállalkozásokat, miközben továbbra is komoly hangsúlyt fektetnek a költségvetési fegyelem betartására. A miniszter optimistán nyilatkozott az Európai Unióval folyó deficittárgyalásokról is, valamint arról, hogy a kormány dolgozik azon, hogy Magyarország minden felfüggesztett uniós forrást megszerezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×