eur:
396.28
usd:
367.22
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Ketten már tudják ki nyeri az idei Oscar-díjakat

Összesen két ember van a világon, akik már azelőtt is tudják, kik nyerték az idei Oscar-díjakat, hogy vasárnap éjjel a Los Angeles-i Kodak Színházban kinyitnák az aranyborítékokat. A két férfit Brad Oltmanns-nak és Rick Rosas-nak hívják, és foglalkozásukra nézve mindketten könyvelők.

Hogy honnan tudja Brad Oltmanns és Rick Rosas, hogy milyen nevek szerepelnek a borítékokban? Onnan, hogy ők teszik bele.

A két könyvelő feladata ugyanis összeszámolni az Amerikai Film Akadémia tagjainak szavazatait. Munkájukat Los Angelesben egy négyfős, Londonban pedig egy kisebb gondosan kiválasztott csapat segíti.

A munkát egy titkos hollywoodi helyszínen végzik el, és az előzetes becslés szerint helyi idő szerint pénteken délután 5-re, vagyis magyar idő szerint szombaton hajnali 2-re végeznek a szavazatok számlálásával.

Brad Oltmanns és Rick Rosas nemcsak a szavazatok végső összesítését és a borítékok megtöltését végzi el, ők azok, akik az Oscar-gálán a színpad szélén a díjátadók kezébe adják a megfelelő borítékot.

A díjkiosztó napján biztonsági őrök vigyáznak rájuk. A két férfi külön úton megy a gálára és mindkettejüknél van egy-egy teljes szett a borítékokból, arra az esetre, ha valami miatt egyikük késedelmet szenvedne.

Brad Oltmanns és Rick Rosas felkészül arra az esetre is, ha a borítékok esetleg eltűnnek, vagy megsemmisülnek: mindketten memorizálják az összes győztes nevét.

"Ez egy olyan feladat, amiről egy könyvelő soha nem is álmodik" - mondja Rick Rosas, aki 5 éve vezeti a szavazatszámláló csoportot - "ez egyike azoknak a dolgoknak, ami csak úgy megtalálja az embert".

Brad Oltmanns-t és Rick Rosas-t a PricewaterhouseCoopers Los Angeles-i irodájában találta meg a különleges feladat, ahol mindketten üzlettársak. A PricewaterhouseCoopers ugyanis 72 éve számolja az Oscar-szavazatokat.

Arra a kérdésre, hogy soha nem éreztek-e kísértést arra, hogy esetleg kiszivárogtassák az eredményt, vagy valamelyik színész irányába elbillentsék a mérleget, mindkét férfi egyértelmű nemmel válaszol.

Azt mondják, hogy barátaik és családjaik is jól tudják, nem mennének semmire velük, és érdekes módon máshonnan is csak kevés megkeresést kapnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×