eur:
392.39
usd:
365.61
bux:
66761.63
2024. április 26. péntek Ervin

Tarolt a U2: Bonóék öt díjat visznek haza

Öt díjat kapott a U2 a 48. Grammy-gálán. A Los Angelesben rendezett ceremónián Mariah Carey, John Legend és a rapper Kanye West is három-három díjat vehetett át.

Öt díjat vehetett át a U2 együttes a 48. Grammy-gálán a Los Angeles-i Staples Centerben. A Sometimes You Can't Make It On Your Own című slágerért Bono csapata megkapta az év dalának járó elismerést, a How To Dismantle An Atomic Bomb pedig az év albuma lett. A U2 fennállása során 21 Grammy-díjat nyert eddig.

Az év felvételének a Green Day-től a Boulevard Of Broken Dreams című slágert választották.

Mariah Carey három szobrot vehetett át a zeneipar legnagyobb presztízsű díjátadóján. A 36 éves sztár mindhárom elismerést rhythm and blues kategóriában kapta The Emancipation Of Mimi című lemezéért, illetve nagy nyári slágeréért, a We Belong Togetherért.

Kanye West rap kategóriában kapott három díjat, hozzá hasonlóan három díjig jutott és az év legjobb új előadója, az R&B-énekes John Legend is.

Két díjat vehetett át a tengerentúli rádióadók legnagyobb kedvence, Kelly Clarkson, aki legjobb popénekesnői teljesítményt és az év popalbumát (Breakaway) tudhatja magáénak.

Jutott Grammy-szobor a Black Eyed Peas, a Maroon 5 és a Gorillaz együttesnek, valamint Missy Elliotnak, Aretha Franklinnek, Stevie Wondernek és Bruce Springsteennek is.

A Grammy-díjakról a hangrögzítő tudományok és művészetek nemzeti akadémiája (NARAS) döntött szakmai szempontok alapján. Azokat a kiadványokat vették figyelembe, amelyek 2004. október 1. és 2005. szeptember 30. között jelentek meg. A szakemberek a 108 kategóriában több mint félezer jelölt közül választottak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×