eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ház nélküli színházak találkozója

Fővárosi alternatív és független színházak mutatkoznak be január 16. és 30. között a Thália Színház színpadain. Az Alternatív Thália Projekt keretében tizenhét, több éve sikeresen működő társulat léphet fel.

Budapesten 40-50 alternatív játszó közösség lép fel rendszeresen, ami évadonként 160-200 előadást jelent. Az Alternatív Thália Projekt keretében a főváros színházi életében stabilan jelen levő, de megoldatlan finanszírozású színházak mutathatják meg magukat. Csak a valóban független együtteseknek adnak lehetőséget.

A fellépő együttesek között van a Dream Team Színház, az Oberon Társulat és Kovács Gerzson Péter TranzDanz táncegyüttese.

Az ősi, redukált formanyelvet használó Zugszínház Beckett Végjátékát adja elő, a Picaro Művészeti Produkciós Műhely a 2005-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Harold Pinter egyik darabját, Az ételliftet mutatja be. Az önmagát gesztusszínházként meghatározó Andaxínház a Még távolabb című darabbal lép fel, az (m)Színház József Attila életének utolsó kilenc hónapjáról mutat be "fiktív képeket és jeleneteket öt színészre és gordonkára".

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×