eur:
401.64
usd:
363.94
bux:
72823.79
2024. október 3. csütörtök Helga
Füst száll a magasba egy izraeli légicsapást követően a dél-libanoni Markabában egy meg nem nevezett határmenti helyszínről nézve 2024. október 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Nagy sikerről számolt be a Hezbollah

A libanoni síita Hezbollah milícia azt állította csütörtökön, hogy sikerrel visszaverték az izraeli hadsereg egy benyomulási kísérletét Libanon déli határánál.

Az izraeli erők Fatima kapuja felé próbáltak előretörni az Izraelt és Libanont elválasztó betonfalnál, de a Hezbollah fegyveresei visszaverték az ellenséges izraeli erőket - közölte a milícia. A beszámoló szerint egységei felrobbantottak két robbanószerkezetet, hogy feltartóztassák a Marun ar-Rasz határ menti város irányába beszivárogni próbáló izraeli szárazföldi erőket.

A fegyveres szervezet közleményében arra is kitért, hogy csütörtökön "rakéták sorozatát" lőtték ki az észak-izraeli Tiberias város felé, válaszul a libanoni "városokat, falvakat és civileket" célba vevő izraeli támadásokra.

(A nyitóképen: Füst száll a magasba egy izraeli légicsapást követően a dél-libanoni Markabában egy meg nem nevezett határmenti helyszínről nézve 2024. október 3-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×