eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
LONDON, ENGLAND - APRIL 17:  Fulham chairman Mohamed Al Fayed ahead of the Barclays Premier League match between Fulham and Wolverhampton Wanderers at Craven Cottage on April 17, 2010 in London, England.
Nyitókép: Ian Walton/Getty Images

Zaklatással és nemi erőszakkal vádolja Mohamed Al-Fayedet több mint 20 nő

Mohamed Al-Fayed volt a Diana hercegné oldalán meghalt Dodi Al-Fayed édesapja. A BBC dokumentumfilmjében tettek rá nézve terhelő, súlyos vallomásokat az áldozatok.

"Mohamed Al-Fayed egy szörnyeteg volt, egy szexuális ragadozó, akinek semmilyen erkölcsi iránytűje nem volt" - mondta a BBC Al-Fayed: Predátor a Harrodsnál című dokumentumfilmjében és podcastjában a milliárdos egyik áldozata, írja a hvg.hu. Azt állítja, még tinédzser korában a férfi megerőszakolta, sőt, elmondása szerint a londoni luxusáruház összes alkalmazottját a "játékszerként" kezelte a férfi, és mindannyian rettegtek tőle.

A tavaly, 94 éves korában meghalt Mohamed Al-Fayedet már életében is érték zaklatásos vádak, de a most nyilvánosságra hozott vallomások példátlanul súlyos esetekről árulkodnak. A BBC több mint 20 volt női alkalmazott tanúvallomását hallgatta meg, és bizonyítékokat gyűjtött arról, hogy

a Harrods nemhogy nem avatkozott be, de még segített is eltussolni a visszaélésekkel kapcsolatos vádakat.

A luxusáruház jelenlegi tulajdonosai megdöbbentek a vádak hallatán, és bocsánatot kértek a cserben hagyott áldozatoktól. A nőket képviselő jogi csapat egyik ügyvédje, Bruce Drummond úgy fogalmazott: a cégnél a korrupció és a visszaélések hihetetlen pókhálója épült ki.

Mint írják, a nők vallomása átrajzolja azt a képet, amely a haláláig élt Mohamed Al-Fayedről, akit kellemes, társaságkedvelő üzletemberként tartottak számon. A Harrods tulajdonosa rendszeresen bejárta az áruház hatalmas eladótereit, és kiszemelte a számára vonzónak tűnő fiatal női asszisztenseket, akiket aztán előléptetett, hogy az emeleti irodáiban dolgozzanak - számoltak be róla a korábbi alkalmazottak. Hozzáteszik,

a szörnyűségeket az üzletember a Harrods irodáiban, londoni lakásában vagy külföldi utazásokon követte el.

Az egykori alkalmazottak tehetetlenségükről számoltak be, nem tudták megakadályozni, hogy Mohamed Al-Ayed újabb és újabb lányt szemeljen ki. Emellett az is cselekvésképtelenné tette őket, hogy a megélhetésük múlt az állásukon.

A férfi fiatal lányok iránti "érdeklődéséről" a biztonsági személyzet is tudott - írják. A nők közül sokan elmondták, hogy amikor közvetlenül Al-Fayednek kezdtek el dolgozni, orvosi vizsgálaton estek át, amelynek nőgyógyászati vizsgálat is a része volt. Sokan nem látták az eredményeiket, amelyeket ugyanakkor a milliárdosnak elküldtek.

A BBC-nek megszólaló nők arról beszéltek, hogy az egész üzletben "a félelem kultúrája" uralkodott, sokak szerint a telefonokat is lehallgatták, ezért a kihasznált nők féltek egymással is beszélni. Ezt a volt helyettes biztonsági igazgató is megerősítette, aki szerint a munkájuk része volt a felvett beszélgetések lehallgatása.

Az áruház közölte a BBC-vel, hogy mélyen elítélik a történteket, és hangsúlyozzák, hogy a mai Harrods teljesen más, mint az 1985 és 2010 közötti.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×