eur:
392.5
usd:
354.64
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Law and order concept. Handcuffs, gavel on book on a wooden background, top view
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Megbukott a korrupt orosz tábornok

15 évet kaphat kenőpénz átvétele miatt.

Őrizetbe vették hétfőn Valerij Mumindzsanovot, a leningrádi katonai körzet logisztikai parancsnokhelyettesét, aki ellen az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) különösen nagy értékű vesztegetés elfogadása címén eljárást indított.

Mumindzsanov tábornok korábban a védelmi minisztérium erőforrás-támogatási főosztályának vezetőjeként a fegyveres erők ruházati ellátásának felelőse volt, és egyenruha - egyebek között a "különleges hadművelet" övezetébe történő - szállítására vonatkozó szerződések megkötésében működött közre, több mint 1,5 milliárd rubel értékben (egy rubel jelenlegi árfolyamon négy forint).

"A nevezett közreműködésért nagy összegű, összességében több mint 20 millió rubelt kitevő kenőpénzt kapott" - közölte az SZK.

Ha bűnösnek találják, nyolctól 15 évig terjedő szabadságvesztésre, illetve a vesztegetés összegének nyolcvanszorosától százszorosáig terjedő bírságra ítélhetik a tábornokot. A nyomozás megállapította, hogy Mumindzsanov és családtagjai számos, több mint 120 millió rubel értékű moszkvai és voronyezsi ingatlan tulajdonosai. Vizsgálat indult annak megállapítására, hogy vajon ezekhez legális úton jutottak-e. A vagyontárgyakat zárolták.

Címlapról ajánljuk

Újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×