eur:
392.56
usd:
354.68
bux:
72745.48
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Silhouette of soldier are using drone and laptop computer for scouting during military operation against the backdrop of a sunset. Greeting card for Veterans Day, Memorial Day, Independence Day.
Nyitókép: vadimrysev / Getty Images

Borzalmas tűzesőt zúdított egy ukrán drón az oroszokra - videó

Új szintre emelték az ukránok az oroszok elleni drónháborút.

A közösségi médiában megjelent videó egészen elképesztő támadást örökített meg. Egy ukrán FPV drónról tűzzuhatagot öntöttek egy fasorban megbúvó orosz egységre. A kísérő szöveg szerint a robot termitet öntött az oroszokra.

Ez vas-oxid (vagy réz-oxid) és alumínium por keveréke, amit gyújtóbombákhoz is használnak, mert rendkívül hevesen és szinte elolthatatlanul ég. Ráadásul igen magas hőmérsékleten megy végbe a kémiai folyamat, amely robbanásszerűen zajlik le, ezért a szétfröccsenő izzó darabok a környezetben is tüzet okoznak.

Ilyen fegyvert eddig sem az oroszok, sem az ukránok nem vetettek még be a háborúban. A szörnyű tűzfolyam mindent elpusztít ami az útjába kerül.

Címlapról ajánljuk
Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat, és az új baloldali párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség lehet a "királycsináló".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt a friss magyarországi brókersorrend

Itt a friss magyarországi brókersorrend

Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. Az azonnali részvénypiac forgalma több mint 233,7 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,7 milliárd forintnak felel meg. Augusztusban a legnagyobb érdeklődést keltő részvények az OTP, a Richter és a Mol voltak. A brókercégek közül ismét a Concorde, a Wood és az Erste emelkedtek ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×