eur:
392.4
usd:
352.76
bux:
73112.28
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Lőállást telepít egy izraeli tüzérüteg a libanoni határnál, Felső-Galileában 2023. október 18-án. Az izraeli hadsereg szerint a Gázai övezetet uraló Hamásszal szövetséges libanoni Hezbollah síita szervezet rakétákkal lőtte az izraeli állásokat, az izraeli haderő pedig válaszcsapásokat mért a Hezbollah állásaira.
Nyitókép: MTI/EPA/Ajal Margolin

Nem tétlenkedett a Hezbollah, itt az újabb válaszcsapás

Libanonból újabb rakétazápor hullott Észak-Izraelre.

Libanonból újabb rakétazápor hullott szerda reggel Észak-Izraelre, a Golán-fennsíkon egy izraeli civil megsebesült - jelentette a helyi mentőszolgálat.

Szerda reggel óta a Hezbollah libanoni síita mozgalom milíciája mintegy 135 rakétával és drónnal támadta Izraelt. Az izraeli hatóságok utasították a Golán-fennsíki Kacrin településen élőket, hogy maradjanak óvóhelyük közelében, és csak szükség esetén hagyják el otthonukat.

A Hezbollah mintegy ötven rakétát szinte egyszerre indított el a Golán-fennsík irányába, így közülük több átjutott a Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszeren. Ezek közül néhány a Golán-fennsík legnagyobb, civilek lakta városában, Kacrinban csapódott be, tüzet okozva több épületben. Egy házát érő rakétatalálat miatt súlyosan megsebesült egy 30 év körüli férfi, de ki tudott menekülni a házból.

A libanoni határhoz közeli Galileában is több helyen légiriadó volt a határ túloldaláról Izrael légterébe behatoló rakéták, lövedékek miatt.

A támadássorozat előzménye, hogy izraeli vadászgépek kedden este mélyen, mintegy száz kilométerre behatoltak Libanon területe fölé, és támadták a Hezbollah fegyverraktárait, valamint az ország déli részén egy rakétával egy Hezbollah-fegyveres halálát okozták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×