eur:
391.89
usd:
361.78
bux:
72015.18
2024. július 8. hétfő Ellák
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) békemissziója keretében Moszkvába érkezik 2024. július 5-én. A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor megérkezett Moszkvába

Közleményt adott ki Josep Borrell Orbán Viktor moszkvai útja kapcsán.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken - hétközi kijevi útját követően - Moszkvába repült, ennek apropóján pedig, mint a 444.hu észrevette, közleményt adott ki az Európai Unió külügyi főképviselője, Josep Borrell.

A vezető azt kívánta fogalmazásában tisztázni, hogy Az EU soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője nem az EU-t képviselve repült Moszkvába, kizárólag az Oroszország és Magyarország közti kétoldalú kapcsolatok jegyében tehette ezt.

Josep Borrell arra is emlékeztet, hogy Magyarország a soros elnökség alatt nem külképviselője az EU-nak, ezt a feladatot továbbra is az Európai Tanács elnöke, illetve a külügyi és biztonságpolitikai főképviselő - vagyis Josep Borrell - látja el.

"Az EU álláspontja Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújával kapcsolatban számos Európai Tanács következtetésében tükröződik. Ez az álláspont kizárja az EU és Putyin elnök közötti hivatalos kapcsolatokat. A magyar miniszterelnök tehát semmilyen formában nem képviseli az EU-t" - nyomatékosítja a közlés.

Címlapról ajánljuk
Bejelentéseket tesz a kormány
Kormányinfó élőben

Bejelentéseket tesz a kormány

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztat a részletekről. Tartson velünk!
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×