INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

josep borrell

2021.07.14. 07:48

Diplomáciai bonyodalmat okozott a szlovén miniszterelnök

A soros EU-elnökséget ellátó ország kormányfőjeként Janez Janša azt a benyomást keltette, hogy az unió nevében tett a hétvégén erőteljes, az iráni kormányt elítélő nyilatkozatot, ami ellen Teherán azonnal tiltakozott. Az EU külpolitikai főképviselője utóbb kénytelen volt leszögezni: Janez Janša külpolitikai ügyekben csak Szlovénia nevében beszél.
2021.05.18. 22:17

Az EU tűzszünetre és az erőszak felszámolására szólít fel

Az Európai Unió tűzszünetre és az erőszak azonnali felszámolására szólít fel az izraeliek és a palesztinok között, illetve a humanitárius hozzáférés biztosítását kéri a Gázai övezetben - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminisztereinek rendkívüli, videokapcsolaton keresztül tartott tanácskozását követően kedden.
2021.04.19. 17:23

Josep Borrell: egyre fokozódik a feszültség az ukrán-orosz határon

Jelenleg 150 ezer orosz katona van a térségben. Oroszországon kéri számon Alekszej Navalnij testi épségét az Unió – hangoztatta Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácskozását követő sajtókonferencián.
2021.04.05. 09:44

Valami van az ukrán-orosz határon, az EU nem örül

Aggodalmát fejezte ki vasárnap az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az ukrán határ mentén összevont orosz csapatok miatt, és kiállt Ukrajna szuverenitása mellett.
2021.03.22. 20:25

Stratégiai kérdéseket vet fel Törökország (ki)lépése

A világpolitika számos szereplője reagált rá – beleértve az amerikai elnököt, valamint több európai intézmény vezetőit –, miközben a csütörtökön kezdődő virtuális uniós csúcs egyik témája éppen az EU-török kapcsolatok alakulása lesz majd.
2021.02.22. 20:57

Navalnij-ügy: uniós szankciók jönnek

Az EU a jövőben több támogatást nyújt mindazoknak, akik a védelmükbe vették a politikai és polgári szabadságjogokat Oroszországban.
2021.02.09. 18:22

Josep Borrell: az EU útkereszteződéshez ért az orosz kapcsolatai tekintetében

Oroszország részéről semmilyen szándék nem mutatkozik a konstruktív párbeszéd folytatására az Európai Unióval, különösen a szabadságjogok és az emberi jogok tekintetében - jelentette ki Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén kedden.
2021.02.09. 16:49

Gyűlnek a felhők Josep Borrell feje felett

Kedd reggelig már 73 EP-képviselő írta alá azt a levelet, amelyben Josep Borrell lemondását követelik kudarcba fulladt moszkvai látogatása miatt. Mások szerint mélyebb problémát kell tudni kezelni.
2020.11.19. 17:56

Az Európai Unió még szorosabbra veszi a hurkot Aljakszandr Lukasenka rezsimje körül

Az Európai Unió kész kiterjeszteni szankcióit a fehérorosz rezsimet támogató vállalkozásokra, ugyanis az Aljakszandr Lukasenka elnök és a rezsim tisztviselőivel szemben korábban hozott korlátozó intézkedések nem tudták megfékezni a tüntetők elleni erőszakos fellépéseket – közölte az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
2020.10.12. 20:05

Uniós szankciós listát állítanak fel a Navalnij-ügy miatt

Az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei francia-német javaslat alapján szankciós lista létrehozásában állapodtak meg azon személyek ellen, akiknek közük volt az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus novicsok idegméreggel történő megmérgezéséhez - jelentette be Josep Borrell kül - és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő.
2020.09.24. 12:25

Brüsszel sem fogadja el Lukasenkát

Mivel az augusztus 9-én tartott fehéroroszországi elnökválasztás nem volt sem szabad, sem tisztességes, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök új mandátumnak nincs demokratikus legitimitása - jelentette ki Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018