eur:
394.93
usd:
367.79
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy orosz rakétatámadásban kigyulladt lakóépületnél Kijevben 2024. február 7-én. A támadásban legkevesebb egy ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek.
Nyitókép: Efrem Lukackij

Megint Kijev volt az orosz rakéták célpontja, lakóházba csapódott a törmelék

Szerencsére nem közvetlen találatról van szó, viszont a levegőben lelőtt rakéta darabjai is komoly károkat tudtak okozni.

Moszkva újabb rakétatámadást indított Kijev ellen vasárnap késő este, azonban az ukrán légvédelem megfelelően működött és a levegőben megsemmisítette a lövedékeket - írja a Portfolio. Azonban a rakéták lehulló törmeléke károkat okozott a Kijev Obolonszkij kerületében.

A becsapódó darabok egy lakóépület nyolcadik és kilencedik emeletében okoztak károkat, két erkélyen tűz is kiütött.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint összesen hat sebesültet láttak el a mentőszolgálat egységei, akiket akut stresszreakcióval kezeltek. Az nem szerepel a híradásban, hogy pontosan milyen támadó eszköz darabjai okozták a károkat.

A lakóépületből 10 embert kellett evakuálni az eset után. Mint írják, a háború kezdete óta az oroszok rendszeresen indítanak támadásokat az ukrán főváros ellen, többnyire drónokkal és rakétákkal.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több alkalommal kiemelte már a nyugati szövetségeseinek, hogy a légvédelmi rakétarendszerekre van a legnagyobb szükségük, mivel Moszkva rendszeres rakétatámadásait nem képesek elhárítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×