eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash

Semmiségnek tűnő dologért végeztek ki nyilvánosan egy férfit Észak-Koreában

Mindössze annyi volt a férfi bűne, hogy K-popot hallgatott és dél-koreai filmeket nézett, ez azonban ütközik az ország szigorú törvényeivel.

Egy nyilvánosságra hozott dél-koreai minisztériumi riport alapján nyilvánosan kivégeztek egy férfit Észak-Koreában, amiért vétett a törvény ellen, ami megtiltja az úgynevezett reakciós ideológia fogyasztását és terjesztését - írja a The Guardian híradása nyomán a 24.hu.

A brit lap beszámolója szerint mindössze annyi volt a férfi bűne, hogy dél-koreai filmeket nézett, és zenéket, köztük K-popot hallgatott. A riport 649 észak-koreai disszidens vallomásán alapul, akik közül az egyik elmondása szerint a férfit még 2022-ben végezték ki, miután a hatóságok kiderítették, hogy

meghallgatott 70 dél-koreai dalt és megnézett 3 dél-koreai filmet, amiket ezután terjesztett is.

Arra nem tér ki a híradás, hogy milyen módon hajtották végre a kivégzést.

Még 2020-ban fogadták el Észak-Koreában a törvényt, amit a férfi megsértett, és ami az életbe lépése óta az élet legáltalánosabb területein nehezíti meg az ország lakosainak életét. Eszerint például illegális az esküvőkön a menyasszonyoknak fehér ruhát hordani, tiltja a napszemüveg viselését, de boros pohárból inni is szigorúan tilos. Az indoklás szerint ezek dél-koreai szokások, használatuk pedig elősegíti a dél-koreai és nyugati kultúrszennyezést.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×