eur:
396.68
usd:
370.21
bux:
71412.3
2024. június 27. csütörtök László
sprinkled white amphetamine powder, concept snuff drug addiction.
Nyitókép: Roman Budnyi/Getty Images

Rekordot döntött a szállítmány, de nem a banánok miatt intézkedtek a hatóságok

Több mint 3,5 tonna, banánszállítmányba rejtett kokaint foglaltak le a holland hatóságok, az ügyészség szerint ez volt legnagyobb kokainfogás idén az országban.

A holland hatóság csütörtöki közlése szerint a mintegy 250 millió euró értékű kábítószer-szállítmányra a Zeeland tartománybéli vlissingeni kikötőben bukkantak rutinellenőrzés során. A rakomány Ecuadorból Németországba tartott.

A vámhatóság a rendőrséggel együtt azonnal lefoglalta és megsemmisítette a kábítószert – közölte a holland ügyészség.

Az ügyben egy 27 éves férfit tartóztattak le, akinek az otthonát átkutatták a hatóságok. A gyanúsított további vizsgálat céljából őrizetben marad.

Tavaly a holland vámhatóság összesen 60 tonna kokaint foglalt le a kikötőkben és a repülőtereken.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben
EU-csúcs

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtöki, az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
Ismét vasfüggöny osztaná ketté Európát, új hivatalos nyelve lett Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Ismét vasfüggöny osztaná ketté Európát, új hivatalos nyelve lett Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Lengyelország és a balti államok szerdán arra szólították fel az Európai Uniót, hogy adjon pénzt védelmi vonal építésére a közösség Belarusszal és Oroszországgal közös határainál. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a háború sújtotta Donyeck megyébe látogatott, ahol következményekkel fenyegette meg azokat a kormánytisztviselőket, akik nem régóta nem jelentek meg a frontvonal közelében. Zelenszkij aláírta azt a törvénytervezetet, amely szerint Ukrajnában az angol nyelv a nemzetközi kommunikáció hivatalos nyelvévé válik. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×