eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. augusztus 25-én. Mezőkövesd - Ferencváros 0-1.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Botrány a vereség után: kiküldték Szerhij Rebrovot az öltözőből az ukrán játékosok

Ma tizenegy játékos van a pályán, de otthon milliók küzdenek a győzelemért – mondta a Románia elleni vereség után Andrij Sevcsenko, az Ukrán Labdarúgó-szövetség elnöke. Egykori csatártársának, Szerhij Rebrovnak viszont éppen az a tizenegy játékos okoz gondot, akit a pályára küldött Münchenben.

Aligha így képzelték a startot az ukrán válogatott labdarúgói. A román válogatott 3-0-s győzelme szakértők szerint minden kétséget kizáróan megérdemelt volt, még akkor is, ha kellett hozzá az amúgy kiemelkedő tehetségnek tartott Real Madrid-kapus, Andrij Lunyin két nagy hibája.

Beszámolók szerint a játékosokat annyira elkeserítette a vereség, hogy a mérkőzés után az öltözőben válságtanácskozást tartottak. Egy valaki azonban nem volt jelen, mégpedig a csapat edzője, Szerhij Rebrov. A szövetségi kapitány szerint a játékosai kérték fel arra, hogy "hagyja el az öltözőt".

Ennek okát Rebrov nem közölte, azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a vereség – mint fogalmazott – valamennyiüket rendkívül megrázta. A sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy a müncheni kudarc után szükség volt a vitára.

"Senki sem számított ilyen eredményre. Sokat birtokoltuk a labdát, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani" – értékelt az egykori ukrán válogatott labdarúgó, aki 2018 és 2021 között a Ferencváros sikeres edzője is volt.

Az öltözői válságtanácskozásról érdemben semmi sem szivárgott ki. A mérkőzést követően annyi vált ismertté, hogy a csapat "sztárjai", Mihajlo Mudrik és Olekszandr Zincsenko bocsánatot kért a szurkolóktól, Andrij Lunyin kapus pedig játékostársaitól.

Rebrov ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a vereség ellenére előre kell tekinteni: Ukrajna az E csoportban pénteken Düsseldorfban Szlovákiával találkozik. "Nehéz meccs vár ránk, az itt és mostra kell koncentrálnunk, és a Románia elleni vereséget el kell felejtenünk" – idézte a német sajtó Rebrovot.

A ZDF német közszolgálati televízió elemzésében egyáltalán nem a románok ellen elszenvedett vereségre helyezte a hangsúlyt. Utalt arra, hogy a több mint két éve tartó orosz háború sújtotta ország számára rendkívül fontos üzenet az Európa-bajnokságon való részvétel. Ukrajnában minden valószínűség szerint sokan nézték a meccset. Annak ellenére, hogy különösen az ország keleti részén a háború miatt ez csak időlegesen és az orosz hadsereg folyamatos támadásainak fenyegetése közepette lehetséges – hangsúlyozta a ZDF.

A müncheni mérkőzéssel szinte egy időben Harkivtól mintegy 140 kilométerre újabb orosz rakétatámadások voltak. A ZDF riportere a helyszínről arról tudósított, hogy

az ukrán katonák még a lövészárkokban is igyekeznek nézni a válogatott mérkőzéseit.

Legalábbis akkor, amikor a harcokban éppen nincs rájuk szükség.

A televízió idézte Rebrovot is, aki hangsúlyozta, hogy az Eb-n való ukrán részvétel politikai jelzés is. Az ukrán válogatott tisztában van szereplésének fontosságával – hangsúlyozta az edző, kiemelve azt is, hogy a futball legalább rövid időre eltereli az emberek figyelmét a háború borzalmairól.

Hasonlóan nyilatkozott Münchenből még a mérkőzés előtt Andrij Sevcsenko, a korábbi kiváló labdarúgó és edző, aki jelenleg a Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke.

"Ma tizenegy játékos van a pályán, de otthon milliók küzdenek a győzelemért"

– hívta fel a figyelmet az ukrán labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Az elmúlt hét évtizedek óta nem látott felfordulással telt az amerikai politikában: miközben a demokraták az elnöki hivatalt elfoglaló párttársuk újraindulását igyekeztek megpuccsolni, mindent a feje tetejére állított a Donald Trump ellen szombaton megkísérelt merénylet híre. A hetek óta tartó nyomásgyakorlás a sajtóértesülések szerint az eddigi legközelebb járhat céljához, hiszen Joe Biden immáron Kamala Harris esélyeiről kérdezte tanácsadóit, és fontolgatja, hogy visszalépjen a párt 2024-es elnökjelöltségétől. Attól, amit 2020-as ellenfele épp csütörtökön fogadott el a republikánusok jelölőgyűlésén. De mit mondanak a számok, valóban ennyire tarthatatlan Biden helyzete a közvélemény-kutatások fényében? És kik indulhatnak a demokraták részéről a legnagyobb eséllyel? A nyilvános és kiszivárgott adatokat is szemügyre vettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×