eur:
396.58
usd:
371.35
bux:
71096.3
2024. június 26. szerda János, Pál
Andrij Lunyin ukrán kapus nem tudja védeni a román Nicolae Stanciu lövését a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Románia - Ukrajna mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2024. június 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Sima román győzelem Ukrajna ellen

A román válogatott 3–0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.

Jelentős ukrán mezőnyfölénnyel indult a találkozó, ám a 70 százalék közeli labdabirtoklás meddőnek bizonyult, egy eladott labdát kihasználva pedig Stanciu látványos találatával vezetést szerzett Románia. Sőt, a gólszerző nemsokára szögletből tekert a felső lécre anélkül, hogy bárki hozzáért volna. Maradt az ukrán fölény, de hiányoztak a román védelem áttöréséhez szükséges kreatív, váratlan megoldások, így a kaput nem találta el a szünetig Ukrajna.

A fordulást követően újabb tizenhatoson kívüli találattal növelte előnyét a román válogatott, amely röviddel ezután ismét betalált, eldöntve a mérkőzést. A Ferencváros korábbi edzője, Szerhij Rebrov vezette ukránok 75 perc elteltével találták el először a kaput, ám jelentős veszélyt nem jelentettek a három pontot magabiztos sikerrel begyűjtő románok kapujára egészen a ráadásig, ekkor is csupán a kapufát találták el.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján Amerikában vegyes lehet a nyitás, a tegnapi ralit követően azonban tovább emelkedhet az Nvidia árfolyama. Gazdasági események szempontjából az amerikai lakáspiaci adatokra lesz a mai napon érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×