eur:
396.15
usd:
370.52
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Shahed combat drone flying over fields of Ukraine, aerial view, drone attack, war in Ukraine, 3d render.
Nyitókép: Olena Bartienieva/Getty Images

Orosz földön mért fájó csapást Ukrajna – videó

Sorban vadásszák le az orosz utánpótlást.

Látványos dróntámadást hajtottak végre az ukránok az orosz hadsereg katonai konvoja ellen – derül ki harctéri felvételekből. Az economx.hu szerint az offenzíva abból a szempontból tűnik igazán vakmerő húzásnak, hogy az orosz csapatokat a határ túloldalán, attól nagyjából 3 kilométerre érte a csapás – jelentette az Ukrainszka Pravda a DeepState telegram csatorna alapján.

Az alábbi videón látható, hogy a teherautókból álló konvoj szinte magatehetetlenül ácsorog az úton, és egyenként csapódnak beléjük a lövedékek. Jónéhány igyekezett közülük fedezékbe menekülni, de az ukrán drónirányítás figyelmét ők sem kerülhették el.

Jelentések szerint komoly hadifelszerelés nem volt a teherautókon. A konvoj megállítása ugyanakkor végzetes hibának bizonyult, amit az ukránok ki is használtak.

Az persze nem az első eset, hogy Ukrajna Oroszország területét támadja, a szomszédos Belgorod, a Krím, a Fekete-tengeri orosz flotta vagy éppen az orosz olajinfrastruktúra rendszeres támadás alatt áll, de ezekhez elvileg nem használtak nyugati fegyvereket, vagy orosz ellenállókra fogták az akciót. Most viszont teljesen nyíltan írnak arról, hogy a támadást az ukrán 53-as dandár és a 103-as területvédelmi dandár hajtotta végre, oroszországi területen – olvasható egyebek mellett.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×