eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Rendőr áll a besztercebányai (Banská Bystrica) Roosevelt kórház épülete előtt, ahova Robert Fico szlovák miniszterelnököt szállították, miután lőfegyveres támadás érte a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett kormányülés után 2024. május 15-én. Fico több lövést kapott a mellkasán és a gyomrán. A politikus állapota életveszélyes, és jelenleg is zajlik az állapota stabilizálását célzó műtét.
Nyitókép: MTI/TASR/Jan Kroslak

Újabb műtét várhat Robert Ficóra

A pravda.sk információi szerint ismét meg kell műteni Robert Fico miniszterelnököt az előző napi, többórás beavatkozás után.

A lap információi szerint a kormányfő még mindig a besztercebányai kórház sürgősségi osztályán fekszik, az újabb műtétre (ami a médium szerint egy csípőműtét lesz) még mindenképp ott kerül sor. Egyelőre nem egyértelmű, hogy Ficót később átszállítják-e máshova.

A pravda.sk megerősítette azt a korábbi információt is, hogy Robert Fico belső, hasi vérzését el tudták állítani az orvosok (ugyanakkor megjegyezték, hogy a miniszterelnöknek bizonyos gyógyszereket kellett adni ezzel kapcsolatban, és e gyógyszerek még okozhatnak problémákat) – idézi az Index.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×