eur:
385.83
usd:
354.88
bux:
68331.03
2024. május 21. kedd Konstantin
Swap winter tires for summer tires - time for summer tires
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Kitört a tavaszi hókáosz Ausztriában

Nemrég még a hóhiány volt a gond a sípályákon, most viszont berobbant újra a tél.

Szinte pontosan két hónappal ezelőtt még arról szóltak a híradások, hogy nagy bajban vannak az ausztriai sípályák üzemeltetői, attól tartottak, hogy a tavaszias időjárás miatt húsvétig sem húzzák ki. Sok helyen a pályákat február végén helyütt már zöldellő rétek övezték, néhány síterület idő előtt le kellett zárni, vagy időszakos üzemeltetésre állították át. Mostanra azonban – ha csak átmenetileg is – ismét visszatért a "tavalyi hó".

Április utolsó hetében Ausztriát hókáosz fenyegeti, olyannyira, hogy a tudósítások szerint a szomszédos országban hatalmas hőtömegek óriási károkat okoznak. Az ország déli részén háztartások ezrei maradtak átmenetileg áram nélkül, mivel számos fa nem bírta a terhelést, és megrongálta a villanyvezetékeket. Az áramkimaradás főképp Stájerország tartományt érintette, Karintiában ugyanakkor a hirtelen beállt rendkívüli tél következtében több közlekedési baleset történt. Az ország legdélibb tartományában különösen

a magasabban fekvő részeken ismét kötelező a hólánc.

Eközben az osztrák meteorológiai szolgálat újabb heves havazásokra számít, különösen az Alpok északi részén. Az ASFINAG autópálya-üzemeltető állami cég is "klasszikus téli szolgáltatásra" állt vissza, különös tekintettel arra hogy számos autós már nyári gumira váltott. A gépkocsival közlekedőket arra szólították fel, hogy csak téli felszereléssel induljanak útnak, korlátozzák a sebességet, illetve növeljék a távolságot az elől haladó járműtől.

Stájerország és Karintia mellett további havazást jósoltak Alsó-Ausztria, Tirol, Vorarlberg és Burgenland tartományokban, valamint az önálló tartománynak számító Bécsben is. Ugyancsak az előrejelzések szerint a tavaszi tél a hét végéig eltarthat, szombattól azonban ismét visszatér a tavasz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×