eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A legfőbb iráni vezető hivatalának felvételén Ali Hamenei ajatolláh, a paleszinokat támogató Irán legfőbb vallási és politikai vezetője (j) iráni katonai vezetőket fogad Teheránban 2024. április 21-én. Hamenei köszönetet mondott a fegyveres erőknek az április 14-re virradóra Izrael ellen végrehajtott masszív drón- és rakétatámadásért.
Nyitókép: MTI/EPA/Legfőbb iráni vezető hivatala

Megszólalt Irán legfőbb vezetője az Izrael elleni csapásról

rán megmutatta erejét Izraellel szemben függetlenül attól, hogy hány célpontot talált el - hangoztatta vasárnap Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, köszönetet mondva a fegyveres erőknek az április 14-re virradóra végrehajtott masszív drón- és rakétatámadásért.

"A hadsereg nemcsak megmutatta erejét, de az ország és a nép nemzetközi tekintélyét, illetve nemzeti büszkeségét is megőrizte" - mondta.

"Nem az a fő kérdés, hogy hány rakétát lőttünk ki és mennyi talált célba, az számít igazán, hogy Irán megmutatta erejét a művelettel" - jelentette ki Hamenei, akit az iráni hírügynökségek idéztek.

"A legutóbbi műveletben a fegyveres erőknek sikerült a lehető legkisebbre leszorítani a kiadásokat, miközben a lehető legtöbbet nyerték vele" - emelte ki Hamenei. Egyben sürgette a katonai tisztségviselőket, hogy "fáradhatatlanul dolgozzanak a hadsereg korszerűsítésén és tanuljanak az ellenség taktikájából".

Irán több mint 300 harceszközzel végrehajtott támadása megtorlás volt amiatt, hogy április elején Izraelnek tulajdonított rakétacsapás érte damaszkuszi külképviseletét. A támadóeszközök nagy részét a levegőben megsemmisítették, lényegi károkat nem okoztak.

Péntek hajnalban erős robbanások hallatszottak a közép-iráni Iszfahán körzetében, egy katonai bázis közelében, és ezeket hírügynökségi jelentésekben - elsősorban magas rangú amerikai tisztségviselőkre hivatkozva - Izraelnek tulajdonították. Hivatalos iráni tájékoztatás szerint a helyi légvédelem lépett működésbe, és drónokat semmisített meg. Egyelőre sem iráni, sem izraeli részről nem erősítették meg, hogy izraeli műveletről volt szó.

(A nyitóképen: A legfőbb iráni vezető hivatalának felvételén Ali Hamenei ajatolláh, a paleszinokat támogató Irán legfőbb vallási és politikai vezetője - jobbra - iráni katonai vezetőket fogad Teheránban 2024. április 21-én.)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×