eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Az ukrán védelmi minisztérium által közreadott képen Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó orosz fronton 2024. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium

A győzelem napjára újabb célpontot talált Moszkva – még Zelenszkij is elismerte, nagy a baj

Megnyílhat az út az orosz csapatok előtt egész Donyeck megye elfoglalása felé.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint Oroszország a győzelem napjáig, május 9-ig el akarja foglalni a Bahmuthoz közeli Csasziv Jart – írja a Reuters alapján a Portfolio.

Szirszkij szerint az ukrán erők számára a helyzet romlott keleten, ezért az oroszok erőiket most a Bahmuttól nyugatra fekvő Csasziv Jarra összpontosítják, hogy megnyissák az utat Kramatorszk felé. Csasziv Jar esetleges elfoglalását követően az oroszoknak már lényegében csak Szlovjanszkot és Kramatorszkot kell megszerezniük, hogy egész Donyeck megye az övék legyen. A Csasziv Jartól 5-10 kilométerre fekvő Bahmutot tavaly májusban vették be az orosz csapatok.

Az ukrán erők eddig visszaverték a támadásokat a Csasziv Jar közelében. Most lőszerrel, drónokkal és elektronikus hadviselési eszközökkel erősítették meg őket. A főparancsnok szerint

az orosz katonai vezetés azt a feladatot szabta csapatainak, hogy május 9-ig foglalják el Csasziv Jart.

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter a hétvégén a keleti frontra látogatott, a helyzetet pedig „feszültnek” nevezte. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóbeszédében szintén elismerte, hogy a donyecki fronton egyre nehezebb a helyzet.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×