eur:
388.68
usd:
361.27
bux:
68592.53
2024. május 7. kedd Gizella
An Israeli Air Force Hermes 900 unmanned aerial vehicle (UAV) in a hangar at Palmachim Airbase in Palmachim, Israel, on Wednesday, Nov. 22, 2023. The main thrust of Israels ground offensive is into Gaza City, the strips biggest urban area and which the military describes as Hamass center of gravity. Photographer: Kobi Wolf/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Kobi Wolf/Bloomberg via Getty Images

Az izraeli hadsereg támadást intézett a Hezbollah ellen

Izrael vasárnap hajnalban légicsapásokat hajtott végre Kelet-Libanonban. Ezek a támadások a Hezbollah csoport infrastruktúráját célozták. A lépés válasz volt egy izraeli drón lelövésére, amit a Hezbollah hajtott végre Libanon felett.

Az izraeli hadsereg szerint vadászgépeik egy katonai komplexumot és három másik létesítményt értek el Baalbek városában. Az akció oka egy „pilóta nélküli légi jármű” lelövése volt, amelyet a Hezbollah az izraeli gyártmányú Hermes 900-as drónként azonosított.

Biztonsági források szerint az izraeli csapások egyik célpontja egy Hezbollah kiképzőtábor volt Dzsanta faluban, ami Szíria határánál található, valamint Szafri városa Baalbek közelében. Áldozatokról nem érkezett jelentés – írja a Reuters-t idézve a Portfolio.

A gázai háború október 7-i kitörése óta körülbelül 270 Hezbollah-harcos és mintegy 50 civil vesztette életét az izraeli támadások következtében. Dél-Libanonból mintegy 90 000 embernek kellett elmenekülnie otthonából, míg Izrael északi részéről több mint 96 000 embernek kellett elhagynia lakóhelyét.

Az Egyesült Államok és más nemzetek diplomáciai úton próbálnak megoldást találni a konfliktusra. A Hezbollah viszont kijelentette, hogy addig nem állítja le a tüzet, amíg Gázában nem jön létre tűzszünet.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

A bérnövekedéssel és a munkaerő kihasználtságának a további emelkedésével eljutottunk arra a pontra, hogy gazdasági növekedést valójában csak hatékonyságnöveléssel lehet elérni, ennek kulcsa a technológia használata - véli Vinnai Balázs. Az IVSZ elnöke szerint a Digitális Állampolgárság Program jó úton halad, az AI gyökeresen átalakítja a munkát, az IT-szektorban a leépítések elsősorban azért történnek, mert a bérek elképesztően elszálltak. Az MBH Bank elnöki főtanácsadóját a pénzintézet digitális fejlesztéseiről is kérdeztük. Ezekről a témákról június 11-ei Financial IT konferenciánkon is szó lesz, a rendezvényen Vinnai Balázs is részt vesz. Regisztráció és részletek itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×