eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Svédországban slágertermékké vált a golyóálló mellény, betiltaná a rendőrség

A védelmi eszközök egyfajta státuszszimbólummá váltak a zömmel bevándorló hátterű bűnbandák tagjai számára, ráadásul még veszélyesebbé is teszik az egyre gyakoribb lövöldözéseket.

Egyre több gyerek és fiatal hord golyóálló mellényt Svédországban, mivel a nagyrészt bevándorló hátterű bűnbandák mind nagyobb számban toboroznak soraikba akár 15 év alatti fiatalokat is - írja a The Guardian cikke nyomán a Portfolio.

Skåne megye titkosszolgálati vezetője, Patrik Andersson ellenben azt javasolja, hogy tiltsák be a civilek számára a golyóálló mellény viselését. Mint mondta, a védelmi eszközre a rendőröknek, biztonsági őröknek van szüksége, nem pedig a bűnözőknek.

A titkosszolgálati vezető hozzátette, a golyóálló mellények elterjedtsége miatt egyre több a fejre irányuló lövés.

Ráadásul a mellények státuszszimbólummá váltak, jelzik, hogy a viselője bandatag és félelmet keltenek a többi polgárban.

Svédországban egyre nagyobb problémát jelent a bűnbandák által gyakorolt erőszak, és egyre több lövöldözés és gyilkosság történik, a skandináv országban ma az egyik legnagyobb Európában az egy főre jutó gyilkosságok aránya - írja a lap.

Csak az év első két hónapjában 30 lövöldözés történt, ennek során négyen meghaltak és nyolcan megsebesültek. Hétfő este pár órán belül két robbantás is volt Stockholmban, összesen hét sérülttel. Svédország hétfőn megállapodást írt alá Franciaországgal a szervezett bűnözés elleni harc közös megerősítéséről.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×