eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gyorshajtás. Forrás: Getty Images
Nyitókép: Michael Dunning/Getty Images

Megvan az első gyorshajtó, akinek elkobozták a kocsiját Ausztriában

Egy 28 éves sofőrre csapott le a trafipax.

Az esti csapatás jól sikerült, 114 km/órával kapta le a traffipax, amivel az extrém gyorshajtás kategóriájába sorolták és a nemrég bevezett törvény értelmében nem csak a jogosítványát, hanem az autóját is bukja − írja a totalcar.hu.

A sietsége pedig bevált, ugyanis ő lett ezzel az első, akinek ideiglenesen elkobozzák járművét extrém gyorshajtás miatt - írta a der Standard. A lap információi szerint az érintett autó egy Volkswagen Scirocco.

Március eleje óta él egy olyan törvény Ausztriában, hogy aki 60 km/h-val túllépi a megengedett sebességet lakóterületen belül, vagy 70-nel lakóterületen kívül, annak a hatóság átmenetileg lefoglalhatja a gyorshajtó járművét. 14 nap után az érintett autót visszaadják gazdájának, viszont ha még egyszer rajtakapják extrém gyorshajtáson, akkor már végleg elkobozzák tőle a járművet, amit a hatóság elárverez.

Viszont ha a gyorshajtás során lakott területen belül 80-nal, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val lépik túl a megengedett sebességet, akkor a hatóság az első alkalom után végleg elveheti a járművet.

A 28 éves gyorshajtó esetében a rendőrség közölte, hogy a sofőr „súlyosan veszélyeztette a közlekedés biztonságát” hirtelen sávváltásaival, vezetési stílusával.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×