eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
An illustration of Russia map and a red prohibition sign. Travel ban concept. Closed borders due to covid-19 infection.  Sanctions.
Nyitókép: Galina Pilina / Getty Images

Újabb szankciókat vetettek ki Oroszországra

Új-Zéland magas rangú orosz banki tisztségviselőket és olyan vállalatokat sújtott újabb büntetőintézkedésekkel, amelyek a gyanú szerint az orosz védelmi ipart igyekeznek új technológiákkal felvértezni, vagy észak-koreai fegyverek beszerzésében érintettek.

Az új-zélandi kormány újabb szankciókat vetett ki Oroszországra az Ukrajna ellen indított háborúja miatt, valamint bevezette a legfejlettebb iparú országok csoportja (G7) és az Európai Unió által már elfogadott, az orosz kőolajra vonatkozó árplafont.

Winston Peters külügyminiszter közölte: az új-zélandi kormány újabb büntetőintézkedései 61 természetes személyt, vállalkozást vagy szervezetet érintenek.

Az új szankciók egyik célja azoknak a vállalatoknak a gazdasági tevékenységének korlátozása, melyek – közvetítő országok segítségével – Oroszországba vagy Fehéroroszországba exportálnak termékeket.

A büntetőintézkedésekkel sújtottak között vannak magas rangú orosz banki tisztségviselők, valamint olyan vállalatok, amelyeket a gyanú szerint az orosz védelmi ipart igyekeznek új technológiákkal felvértezni, vagy észak-koreai fegyverek beszerzésében érintettek.

A most kivetett új-zélandi szankciók azoknak a nemzetközi erőfeszítéseknek a részei, melyekkel igyekeznek lehetetlenné tenni, hogy a Kreml tovább finanszírozhassa Ukrajna elleni hadműveleteit.

Az ukrajnai háború 2022. februári kezdete óta Új-Zéland összesen több mint 1600 természetes személyt – köztük Vlagyimir Putyin orosz elnököt és körét –, valamint vállalatot sújtott büntetőintézkedésekkel.

Wellington emellett több mint százmillió új-zélandi dollárnyi (22 milliárd forint) támogatást adományozott már Ukrajnának katonai és humanitárius célokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×