eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Rear view of tourist in hotel looking through the window
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Reszkethetnek a nyaralók, ha ez az újdonság nálunk is elterjed

Növekvő költségekre hivatkoznak amerikai légitársaságok - a hasonló döntések a gazdasági körülmények és a repülési hálózatok összekapcsoltsága miatt nem mindig maradnak az óceán "túloldalán".

Az amerikai légitársaságok a költségek ugrásszerű növekedései miatt növelik a feladott poggyászok díját, komoly árat fizethetnek az utasok. A United Airlines csatlakozott ugyanis az American Airlines és a JetBlue Airways légitársaságokhoz, amelyek emelték a feladott poggyászok díját az Észak-Amerikán belül utazó ügyfelek számára. Az indok: a megnövekedett karbantartási és munkaszerződéses költségek, az emelkedő kerozinárak, valamint az árképzési lehetőségeik csökkenése az amerikai belföldi piacon - írta a Reuters alapján a Portfolio.

Február 24-től az Egyesült Államokban turistaosztályon repülő United utasai 40 dollárt fizetnek az első feladott poggyászért, vagy 35 dollárt, ha előre fizetnek. A második feladott poggyász ára 50 dollár lesz a repülőtéren és 45 dollár, ha előre rendezik. A United négy éve emelt utoljára a poggyászköltségeken, ahogy most is, akkor is 5-5 dollárt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×