eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rear view of tourist in hotel looking through the window
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Reszkethetnek a nyaralók, ha ez az újdonság nálunk is elterjed

Növekvő költségekre hivatkoznak amerikai légitársaságok - a hasonló döntések a gazdasági körülmények és a repülési hálózatok összekapcsoltsága miatt nem mindig maradnak az óceán "túloldalán".

Az amerikai légitársaságok a költségek ugrásszerű növekedései miatt növelik a feladott poggyászok díját, komoly árat fizethetnek az utasok. A United Airlines csatlakozott ugyanis az American Airlines és a JetBlue Airways légitársaságokhoz, amelyek emelték a feladott poggyászok díját az Észak-Amerikán belül utazó ügyfelek számára. Az indok: a megnövekedett karbantartási és munkaszerződéses költségek, az emelkedő kerozinárak, valamint az árképzési lehetőségeik csökkenése az amerikai belföldi piacon - írta a Reuters alapján a Portfolio.

Február 24-től az Egyesült Államokban turistaosztályon repülő United utasai 40 dollárt fizetnek az első feladott poggyászért, vagy 35 dollárt, ha előre fizetnek. A második feladott poggyász ára 50 dollár lesz a repülőtéren és 45 dollár, ha előre rendezik. A United négy éve emelt utoljára a poggyászköltségeken, ahogy most is, akkor is 5-5 dollárt.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×