eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A lövöldözés helyszíne Kansas City főpályaudvara közelében, ahol több embert meglőttek az idei amerikaifutball-bajnokság (Super Bowl) döntőjében győztes Kansas City Chiefs csapatának tiszteletére rendezett ünneplésen 2024. február 14-én. A lövöldözésnek egy halálos áldozata és több mint 20 sebesültje van.
Nyitókép: MTI/EPA/Dave Kaup

Fejlemény a Kansas City Chiefs győzelme utáni vérengzés ügyében

Vádat emeltek két férfi ellen a múlt héten kitört lövöldözés miatt, amelyben egy ember meghalt és 22-en megsérültek a bajnokságot nyerő Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapat ünneplésén.

Peters Baker, az eljáró Jackson megyei ügyész tájékoztatóján közölte, hogy a vád egyebek mellett gondatlan emberölés. Arról is beszámolt, hogy a vád alá helyezett két férfi – Dominic Miller és Lyndell Mays – szintén kórházban vannak, arra a kérdésre azonban nem adott választ, hogy ők is lőtt sérülést szenvedtek-e.

Az ügyész szavai szerint a két férfi korábban nem ismerte egymást, mindketten részt vettek abban a vitában, ami a tömegben alakult ki, és ami a lövöldözéshez vezetett. A vizsgálat szerint Lyndell Mays rántott először fegyvert, amire válaszul mások is így tettek. Tájékoztatása szerint a vád alá helyezett másik férfi, Dominic Miller fegyveréből származott a halált okozó golyó.

A lövöldözésben egy 43 éves nő, Lisa Lopez-Galvan, egy Kansas City-ben jól ismert zenei előadó vesztette életét.

A 22 sebesült között több gyerek is volt, a legfiatalabb 8 éves.

Az ügyész azt hangoztatta, hogy mindenkit felelősségre vonnak, aki a lövöldözésben részt vett, és érintettje volt a történteknek, ugyanakkor megjegyezte, hogy jelenleg még nem tartanak ott.

A Kansas City-ben történt erőszakos incidens után a hatóságok már őrizetbe vettek két fiatalkorút, akiknek fegyverbirtoklással összefüggő vádak és a rendőrségi intézkedésnek való ellenállás miatt kell felelniük.

A Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapat február 4-én megnyerte a professzionális bajnokság döntőjét, a Super Bowl-t, amivel megvédte címét. A csapat ünneplésére múlt szerdán a becslések szerint mintegy egymillió szurkoló gyűlt össze Kansas City központjában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×