eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Petr Fiala cseh miniszterelnök egy prágai sajtóértekezleten 2023. május 11-én. A cseh kormány bemutatta a nyugdíjrendszer reformját és a költségvetés konszolidációját célzó törvénycsomag-tervezetét.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Visegrádi csoport: itt az újabb csúcstalálkozó

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó lesz február 27-én Prágában - jelentette be a cseh kormányfői hivatal hétfőn.

A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnök találkozójának fő témáit az energiabiztonság, az Európai Unió stratégiai célkitűzései, valamint az illegális migráció megelőzése fogják alkotni - olvasható a közleményben.

Petr Fiala cseh kormányfő már jövő hétfőn találkozik Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. A kétoldalú tárgyalások témája az Európai Unió bővítése, az ukrajnai helyzet és a regionális együttműködés a védelem, az energetika, illetve a migráció terén.

A visegrádi kormányfők a Lichtenstein-palotában találkoznak, majd megbeszéléseiket munkaebéden folytatják.

"A kormányfők elsősorban az energiabiztonságról, az Európai Unió stratégiai célkitűzéseiről, az illegális migráció megelőzéséről és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásáról fognak tárgyalni" - mutatott rá a cseh elnöki hivatal.

Csehország tavaly júliusban vette át a visegrádi csoport egyéves soros elnöki tisztségét.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×