eur:
394.83
usd:
370.38
bux:
65449.47
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Lövöldözés volt egy stadion közelében, két szurkoló megsérült

Lövések dördültek vasárnap este Athén nyugati Aszpropürgosz elővárosában egy focimeccs közelében, két rajongó megsérült.

A görög rendőrség szóvivőjének közlése szerint ismeretlenek több lövést adtak le a focipályán kívül. Mint azt a görög közszolgálati rádiónak elmondta, összesen tíz gyanúsítottat vettek őrizetbe a közelben és lefoglaltak egy fegyvert.

Egyelőre nem tudni pontosan, milyen jellegű, illetve milyen súlyos sérüléseket szenvedett a két rajongó. A lövések az Apollon Pontion és a Mandraikosz amatőr, alacsonyabb ligába tartozó csapatok mérkőzésének 43. percében dördültek el.

Aszpropürgoszban nem számítanak ritkaságnak a csetepaték, sőt lövöldözések az egyebek között kábítószerkereskedelemmel foglalkozó rivális bandák között. A rendőrség szerint ezek a bűnszervezetek kapcsolatban állnak huligánokkal is.

A kormány egyébként december közepétől február közepéig a korábbi zavargások miatt kitiltotta a görög Szuperliga meccseiről a nézőket. A rajongókat február 14-én engedték vissza bizonyos feltételekkel a stadionokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×