eur:
389.55
usd:
361.97
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy orosz rakétatámadásban kigyulladt lakóépületnél Kijevben 2024. február 7-én. A támadásban legkevesebb egy ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek.
Nyitókép: Efrem Lukackij

Az oroszok vasárnap reggel sem vicceltek Ukrajnában

Oroszország dróntámadásokat indított Kijev és Dél-Ukrajna ellen, legalább egy civil megsebesült, megsérült egy gázvezeték, továbbá károk keletkezetek lakóépületekben, valamint Mikolajiv folyami és tengeri kikötőben - közölte az ukrán hadsereg.

Az ukrán légierő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson számolt be arról, hogy légvédelmi rendszerei az éjszaka folyamán 40-et megsemmisítettek a 45 Sahid támadó, pilóta nélküli repülőgépből.

"A légiriadó a fővárosban csaknem két órán át tartott" - közölte Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon. Hozzátette, hogy Kijev felett az összes drónt megsemmisítették. Az előzetes információk szerint a fővárosban vagy annak közelében nem voltak sem áldozatok, sem anyagi károk.

Ukrajna déli katonai parancsnoksága a Telegramon azt közölte, hogy légvédelmi rendszerei több mint öt órán át működtek,

és 26, Oroszországból indított Sahid drónt semmisítettek meg több déli régió, elsősorban a Fekete-tenger melletti Mikolajiv régió felett.

A dél-ukrajnai támadásban legalább egy civil megsérült - közölte a hadsereg. Hozzátették, hogy "az ellenség számára ismét az infrastruktúra és az agrár-ipari létesítmények parti sávja volt a prioritás". Egy lezuhant drón törmelékei és a robbanáshullám lakóházakat és egy gázvezetéket rongált meg Mikolajivban - írta a helyi katonai parancsnokság.

A fekete-tengeri Odessza kikötőjénél a hadsereg közlése szerint négy drón zuhant le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Az orosz olaj- és gázágazat, amely az ukrajnai háború egyik kulcsfontosságú finanszírozási forrása, munkaerőhiánnyal küzd, mivel a gazdaság teljes háborús mozgósítása súlyosbítja a régóta fennálló demográfiai problémákat. A szankciók és a rubel elértéktelenedése miatt pedig a vendégmunkások sem érkeznek már Oroszországba. Mindez súlyos gazdasági problémákat okozhat már közép távon is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×