eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Maiduguri, 2018. március 22.A Boko Haram iszlamista szervezet fogságából kiszabadult nigériai iskolás lányok a hazaszállításukra várnak Maiduguri repülőterén 2018. március 21-én, miután az emberrablók szabadon engedték őket az északkelet-nigériai Dapchiban. A terrorszervezet február 19-én ejtette foglyul a 110, tizenegy és tizenkilenc év közötti diáklányt Dapchi településen. A nigériai tájékoztatási miniszter 91 túsz visszatéréséről számolt be. (MTI/EPA)
Nyitókép: A Boko Haram iszlamista szervezet fogságából kiszabadult nigériai iskolás lányok hazaszállításukra várnak Maiduguri repülőterén 2018. március 21-én. (MTI/EPA)

Robbanás végzett egy nigériai iszlám iskola több diákjával

Nigériában robbanás végzett egy iszlám iskola legalább hat diákjával - közölték vasárnap a helyi hatóságok.

Gubio térsége helyi önkormányzatának szóvivője szerint a 13-15 éves tanulókkal egy fémhulladéknak vélt házi készítésű pokolgép végzett, amelyet más lomokkal együtt gyűjtöttek be és tároltak az iskola egyik még be nem fejezett épületében. A pokolgép szombaton robbant fel.

Az iszlám iskola diákjai gyakran gyűjtenek fémhulladékot, hogy azt a helyi közösségeknek eladhassák.

Az incidens a forrongó északkeleti Borno tagállam Gubio nevű régiójában történt. A térségben 2009 óta aktív a Boko Haram terrorszervezet, az erőszakcselekmények pedig fokozódtak azóta, hogy 2016-ban a szervezetről levált az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága (Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány, ISWAP), és fokozatosan a régió legerősebb dzsihadista csoportjává vált.

Borno állam rendőrségi szóvivője megerősítette az incidens megtörténtét, de arról nem közölt további részleteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×