eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen sorozat: újabb Boeing került bajba

Atlantában felszállás előtt a futópályára felállás során elgurult a Delta Air Lines Boeing 757-200-asának orrfutójáról az egyik kerék.

Az N672DL lajstromjelű repülőgép a kolumbiai Bogotába indult volna Atlantából 184 utassal és 6 fős személyzettel fedélzetén január 20-án. A pilóták a 27R jelű futópályához gurultak, majd miután megkapták az engedélyt a pályára történő felállásra, a mögöttük szintén felszállásra várakozó több repülőgép személyzete is azt jelentette, hogy a 757-es egyik orrfutó-kereke elgurult – írja az airportal.hu.

A repülőgépet mintegy két órával később vontatták le a futópályáról, a járatot a légitársaság egy másik gépe teljesítette mintegy ötórás késéssel. Az elszabadult kereket a futópálya melletti rézsű aljában találta meg a földi személyzet.

Az esemény vizsgálatát megkezdték, az érintett repülőgép egy nappal később visszaállt a forgalomba.

A Boeing-gépekről az elmúlt hónapokban sorra érkeznek a rossz hírek, néhány hete egy Boeing 737 Max 9 oldalából szakadt le egy darab menet közben, a járat kénytelen volt visszatérni a portlandi reptérre. Pár nappal korábban az amerikai légügyiu hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a gépek vezérlőrendszerének csavarjai meglazulhatnak.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×