eur:
391.02
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Driving car at motorway at high speed
Nyitókép: Darwel/Getty Images

Vigyázat, márciustól brutális büntetést kapnak a gyorshajtók a szomszédban

A hamarosan életbelépő, szigorúbb szabályozás értelmében az extrém gyorshajtóknak nagyon súlyos következményekkel kell számolniuk Ausztriában.

Március 1-jétől örökre elveszíthetik vezetői engedélyüket vagy akár az autójukat is Ausztriában a meggondolatlan és veszélyes gyorshajtók, akik egy bizonyos mértéknél jobban átlépik a megengedett sebességet – írja az autoszektor.hu.

Ha valaki lakott területen 60 km/órával, lakott területen kívül pedig 70 km/órával túllépi a sebességkorlátot, annak lefoglalhatják a járművét, ha pedig 80, illetve 90 km/órával haladja meg, akkor akár azonnal el is kobozhatják és később elárverezhetik. Az árverés során a bevétel 70 százaléka a közlekedésbiztonsági alapba kerül, a fennmaradó összeg pedig az adott helyi hatóságot illeti meg.

Abban az esetben, ha a jármű nem a gyorshajtóé, a hatályba lépő módosítás szerint a sofőrt élete végéig eltilthatják a vezetéstől. Az autó ilyen esetben is lefoglalható, de nem nyilvánítható elkobzottnak és árverésre sem vihető – ez vonatkozik a bérelt és lízingelt járművekre is.

Az osztrák közlekedési minisztérium évente legfeljebb 445 olyan esettel számol, amelyben a járművet a hatóságok lefoglalhatják, majd elkobozhatják. A portál megjegyzi, hogy az elkobzásnak már 2023-ban hatályba kellett volna lépnie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×