eur:
388.91
usd:
359.51
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Rear view of young woman stretching arms against sunset in the sky.
Nyitókép: Getty Images/ Oscar Wong

Ezek az EU legboldogabb országai - meglepő a lista

Az unió statisztikai hivatala arról kérdezte a lakosságot, hogy a saját bevallásuk szerint mennyire elégedettek az életükkel.

Az Independent által közölt listát szemléző Transtelex szerint az elégedettségi skála 0-tól, tehát az abszolút elégedetlenségtől 10-ig tart, amikor a dolgok már nem is mehetnének jobban.

Az élen Ausztria áll, a 10-ből 7,9 ponttal. Utána hármas holtversenyben következik Románia, Lengyelország és Finnország 7,7 ponttal. A lista végén – messze lemaradva – Bulgária áll 5,6 ponttal. Ez egyetlen ország, amely összesítésben nem érte el a 6-os értéket.

A statisztikusok szerint egyébként az EU-s polgárok meglehetősen elégedettek voltak az életükkel, a 10-ből 7,1 lett az átlag.

A felmérés szerint Németország polgárai a legelégedetlenebbek között vannak, a 6,5-ös átlaggal csak a bulgáriaiakat előzik meg, és az olyan „tehetős” országok, mint Franciaország, Spanyolország vagy Olaszország „boldogság-indexe” is a 7,1-es átlag körül alakul. Magyarország elégedettségét 6,9-re mérték.

Az Independent megjegyzi, hogy az eredmények rámutatnak, mennyire összetett a szubjektív jólét és gazdasági jólét közötti kapcsolat.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×